Sokba kerülhet az extrém sport biztosítás nélkül!

Mi az extrém sportok lényege? Mi késztet embereket arra, hogy az utazásuk, nyaralásuk során, vagy nap mint nap kockára tegyék az életüket? Széles a paletta, hogy milyen extrém sportok közül választhatunk: a hosszú listáról talán az ejtőernyőzés, rafting,  hegymászás és szörfözés a legismertebbek. De miért teszi ki magát valaki akár nyaralása során is önként veszélynek?  

shutterstock_262817771.jpg

Az extrém sport nem más, mint olyan szabadidős tevékenység, amihez általában a megszokottól jelentősen eltérő extrém helyszín, körülmények és felszerelés szükséges. A szokatlan élmények, az erőfeszítés, az izgalom teszi érdekessé és  sokszor veszélyessé, ezért gondos előkészület, speciális felszerelés, jól megválasztott környezet, külföldön biztosítás és segítők szükségesek hozzá.

Szerintem az extrém sportolás az individualizmusról, az egyre magasabb szintű eredményekről, a teljesítőképességünk határainak kiterjesztéséről és ennek örömeiről szól. Legnagyobb előnye számomra, hogy nem egy másik ember, akit le kell győznünk, hanem önmagunk és a természet, illetve annak elemei – a föld, a levegő és a víz. 

A sportágakat, amelyek ide tartoznak, szinte lehetetlen felsorolni. Ennek oka, hogy folyamatosan bővül, változik a műfaj. A sportolók egyre kreatívabbak, egyre újabb dolgokat találnak ki, vagy egy korábbi sportágat fejlesztenek tovább.

shutterstock_481498408.jpg

Felsorolás helyett én inkább az extrém sportokat ezért három fő kategóriába csoportosítanám: 

  • légi sportágak

  • szárazföldi sportágak, és 

  • vízi sportágak. 

Joggal állítható, hogy a levegőben művelt sportok egytől-egyig extrémek, és talán az sem túlzás, hogy életveszélyesek is. Hiszen a mai sportolók a gravitációra fittyet hányva deszkáznak, pörögnek, siklanak és bukfenceznek a levegőben. Minden, ami a levegőben történik, rendkívül látványos. 

1343.png

A szárazföld kategóriába is számos olyan sport tartozik, ahol a rendkívüli kihívásokra vágyó sportemberek a lehető legextrémebb körülmények között tehetik próbára erejüket és kitartásukat. A technológia változásával pedig újabb és újabb sportágak jönnek létre. Ezek közül néhányat 2017. augusztus 18-20. között Budapesten is megnézhettetek az Extrém Sportok Nemzetközi fesztiválján.

A víz az extrém sportolók egyik kedvenc helyszíne. A nyaralni indulók többsége is a vízi extrémsportokat próbálja ki, mégha nem is tud róla. Sokan ugyanis nem gondolnák, hogy a búvárkodás, a szörfözés, a rafting, vagy a vitorlázás extrém sportnak számít. 

1343.jpg

Az én legnagyobb kedvencem a tandemugrás, mely során magam is megtapasztaltam a szabadesés csodálatos érzését, amikor 4000 méter magasról kiugrottam ejtőernyővel egy repülőgépből  A következő külföldi utazásaim során nagyon szívesen kipróbálnám, a raftingot és a siklóernyőzést, mert mindkettő csodálatos élményt nyújthat. 

Az egyik legtöbb adrenalint termelő extrém sport űzése közben - kenuban vagy csónakban - csodálatos érzés lehet, amikor a dühösen áramló vízzel szemben a félelmeimet próbálom legyőzni a vad vízi evezés során. 

Ha olyan extrém sportot választunk, amit külföldön szeretnénk űzni, érdemes extrém sport utasbiztosítást is kötni, mert egy egyszerű utasbiztosítás erre nem terjed ki, de például az Allianz Extrém Sportok utasbiztosítás kiterjed, mely kifejezetten a veszélyes sportok kedvelőinek találták ki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr4712758350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása