Köszöntse a májust Bükfürdőn
Bükfürdőn majálisozik, aki élvezetes programokra vágyik

Május elsejéhez közeledve könnyű elveszni a majálisok programdzsungelében. Van azonban Magyarországon egy nemzetközileg is nagy hírnévnek örvendő fürdőváros, Bük, mely amellett, hogy a harmadik legnépszerűbb úti cél hazánkban, de a fürdőzésen kívül számtalan remek programmal és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit. Április utolsó hétvégéjén, érdemes lesz kocsiba pattani és Bükfürdőig meg sem állni. Hogy miért? Most eláruljuk!

imgp0580.JPG

Bükfürdőt a legtöbben gyógyfürdőjéről ismerik. Él bennünk egy kép ahogy kizárólag - magyar, osztrák, cseh – idős emberek áztatják magukat a furcsa színű medencék vizeiben. Ám e kis városka ennél sokkal több programot és látnivalót kínál az oda látogatók számára. Igaz ez a május elsejei hosszú hétvégére is.

De mi kell egy felejthetetlen majálishoz?

Jókedv, kalandvágy, na meg Bükfürdő, és ha már itt vagyunk, nem árt bekapcsolódni a remek programok kavalkádjába. Lesz itt zene és tánc, ínycsiklandó ételek, hűsítő italok, kézműveskedés, vásári vigadalom, kulturális feltöltődés: koncertet ad Vad Fruttik és Belga zenekar, de közösen állíthatunk Májusfát a Széchenyi utcában, s mindezt gyönyörű környezetben.

Mindemellett ellátogathatunk a Bükfürdői Termelői Piacra is, ahol a szezonban heti szinten a helyi és környékbeli termelők, kézművesek értékesítik termékeiket. Az itt közreműködő árusok kizárólag olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.

 

Az aktív programokat kedvelők számára

A táj idilli környezetében kipróbálhatjuk a golfozást a 18-lyukú championship golfpályáján, ahol megtudatjuk, hogy golfütő és golfütő között is hatalmas különbségek vannak.  Az aktív szabadidőd tevékenység kedvéért akár biciklit is bérelhetünk, vagy kiélhetjük oldhatatlan mozgás iránti vágyunkat a fitneszparkban, esetleg cipőinket ledobva kipróbáljuk a Kneipp parkot, ahol 510 méter hosszan sétáltunk mezítláb a kaviccsal, fenyőkéreggel, faforgáccsal felszórt gyalogpályán.

 

Néha olyan jó kilépni kicsit a mókuskerékből, letenni a lantot és megpihenni.

A pihenésre vágyók szusszanhatnak egyet a szemet gyönyörködtető és lelket megnyugtató parkban, ahol közelebbről is megismerkedhetnek hazánk gyógy- és fűszernövényeivel, illetve a kijelölt helyen jógázhatnak is. De talán a környék legkülönlegesebb pihenőhelye, Nagy Csaba, büki képzőművész által megálmodott Organikus Pont. A fémvázból készített műalkotások a helyi alkotó elképzelése szerint a természettel, a vízzel és a környezettel harmonizál.

 

Részletes programok:

Büki Majális

15.15 Joós Tamás Üveggolyók című gyermekműsora
16.00 Kéri Ferenc: Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh – a Sok-szín-pad Társulat előadása – Büki MSK - Színházterem
17.00 Gatto zenekar koncertje
18.30 Tarnai Rock Band koncertje

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

Civil ízek tára – főzés a büki a civil szervezetekkel!
Helyszín: Büki MSK – Atrium
Ingyenes!

Májusfa állítás a büki civil szervezetekkel 18.00 órától. 
Helyszín: Bük, Koczán-ház, Széchenyi u. 42.


Vad Fruttik és a Belga koncert
Helyszín: Bük - Átrium (Eötvös u. 11.)

Kapunyitás: 19.00
Start: 20.00

Belépő: 1.500.- Ft (limitált számban), 2.000.- Ft

Jegyelővétel: jegyrendelesbuk@gmail.com vagy személyesen Büki MSK (hétfő-péntek 08.00-17.30)

Illetve 2018. március 22-től már Szombathelyen is vásárolhatók az Agora Jegyirodában (Művelődési és Sportház, Március 15.tér 5.) hétfőtől péntekig 09.00-17.00 között, szombaton 09.00-től 13.00-ig!

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

Bükfürdő varázslatos világa Rád vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr5313855544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása