Európa 15 legjobb kastély szállodája

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy vegyen egy kastélyt, de ez nem jelenti azt, hogy nem szállhat meg - legalább egy-két éjszakára. Európa szerte számos mesebeli kastélyt szállodává alakítottak át. A posztban a 15 legjobbat és legszebbet gyűjtöttem össze.

Hotel de la Cite, Carcasonne, Franciaország

Kevés olyan hely van a világon, mint Carcassone, ahol egy élő középkori városban érezhetjük magunkat. Ez az egyetlen szálloda, amelyet az UNESCO világörökség óvárosán belül alakítottak ki. A reggeli tömeg elindulásakor még egyedül érezhetjük magunkat.

Élvezzük az aperitifet a teraszon, miközben látványos kilátásban részesülünk, mielőtt a Michelin-csillagos étteremben eltöltjük a vacsorát.

01.jpg

Swinton Park, Masham, Anglia

Az angolok nem feltétlenül romantikusak, de a kastélyaik biztosan vannak. A Swinton Park a Cunliffe-Lister család ősi otthona, és egy 30 szobás luxus kastélyszállodává alakították át. Tornyokkal, hosszú visszhangzó folyosókkal és óriási lépcsőkkel rendelkezik, melyek hatalmas, egyedileg berendezett és kialakított hálószobákhoz vezetnek. 

02.jpg

Hotel Schloss Thannegg, Grobming, Ausztria

A Hotel Schloss Thannegg az osztrák Alpok közepén fekszik, ami egy mesebeli látványt nyújt a hóban és a tökéletes kikapcsolódást biztosít az itt megszállóknak. A kövek 1150-ig nyúlnak vissza, a borospince 850 éves, és a szálloda saját ingyenes síbusszal rendelkezik. Tökéletes családok és párok számára, vagy ez egy szeszélyes hegyi visszavonulásra.

03.jpg

Ashford Castle, Írország

Az Ashford kastély komolyan veszi a munkáját: tornyokkal és bástyákkal, páncélzattal és tölgyfa burkolattal, Waterford csillárokkal és rokokó aranyozott tükrökkel rendelkezik. Az első köveket 1228-ban helyezte el a de Burgo család, akik nyolc évszázadon keresztül voltak a kastély lakói. Ma a vár 83 szobával, fürdővel és 140 hektáros erdős parkkal rendelkezik.

04.jpg

Castel Porrona, Toszkána, Olaszország

Mélyen a toszkán hegyekben - a 11. századtól nyüzsgő, szőlőültetvények, napraforgó-mezők és olajfaligetek által körülvett, gyönyörű faluban fekszik a Castel Porrona. Mind a 25 szobája lenyűgöző kilátást nyújt a falura, a vár területeire és a tájra. Nyáron érdemes kiülni a virágos teraszra egy pohár toszkán bor társaságával. 

05.jpg

Burg Wernberg, Németország

A 12. században épült kastélyhotel magasan, egy dombon fekszik, ahonnan panorámás kilátás nyílik a bajor vidékre. A várat 1953-ban alakították át szállodává. Azóta a vendégek élvezhetik az épület gótikus báját, valamint a konyhák korszerűbb vonzerejét, amelyek nagy része regionális termékekből, köztük a közeli erdőkből származó alapanyagokból származik.

06.jpg

Dornröschenschloss Sababurg, Németország

Valódi mese kastély. Mi lehet romantikusabb, mint egy kastély, ahol Csipkerózsika legendája "játszódott"? Azt mondják, hogy 100 évig aludt itt, mielőtt Charming herceg csókja megmentette. Bárki mély álomba eshet a Dornröschenschloss Sababurgban. A Reinhardswald-erdő szívében elhelyezett 650 éves kastélyt kastélyszállodává alakították át, amelyet egy magas fal vesz körül; akárcsak a Grimm mesékben. 

07.jpg

Pousada de Óbidos, Portugal

Csak néhány szobája van, így aki itt tervez megszállni, az tervezzen előre. Obidos városfalain belül fekszik az Óbidos Pousada, amelyet az ország egyik legszebb szállodájává alakítottak át, mely egy történelmi portugál szálloda. Mindössze kilenc szobája van; a szálloda bájos és hangulatos, bár nehéz szobát foglalni, különösen a nyári hónapokban. A toronyház különösen népszerű.

08.jpg

Ruthin Castle, Wales

A korábbi börtön és kínzókamra is megtalálható, amelyet ma már romantikus termekké alakítottak át. Arthur király legendája is érezhető a Ruthin kastélyban, amely egy erdő mélyén helyezkedik el. A Denbighshire-i kastély történelmi múlttal rendelkezik, és magában foglalja saját börtönét; de azok a napok már rég elmúltak, és a kastély ma már egy romantikus szálloda, ahol rendszeresen középkori banketteket tartanak; olyanokat, mint VIII. Henrik korában, aki szintén sajátjaként tekintett a kastélyra egy rövid ideig. 

09.jpg

Abbaye de la Bussière, Burgundia, Franciaország

Ma már nincsenek szerzetesek, csak luxus, és sok szeretet. 
A szerzetesek régóta elhagyták a kastélyt, de még mindig nyugodt légkör uralkodik az Abbaye de la Bussière környékén. Ez a 12. századból származó kolostor hat hektáron helyezkedik el a burgundiai parkban. A belső terek közé tartoznak a boltíves mennyezetek, a hat méter magas színes üvegablakok, a kőoszlopos korlátok és egy romantikus, sötét lépcsőház. Míg a kolostor feltűnően egyházi jellegű, távolról semmi sem utal arra, hogy egy 11 szobás szálloda lenne.

10.jpg

Amberley Castle, Nyugat-Sussex, Anglia

Az Amberley kastélyba belépve visszalépünk az időbe, amelyet 900 éve építettek a festői Amberley falu közelében, a buja dél-alföldi vidéken. A 18 méteres falak között lépkedhetünk, és felfedezhetjük a parkosított kerteket, a középkori építészet lenyűgöző példáit és a béke és nyugalom páratlan légkörét. A kastély élő történelem, de nincs semmi régimódi a szállás minősége miatt; 19 fényűző szobával, több baldachinos ággyal és mindegyik pezsgőfürdővel felszerelt fürdőszobával rendelkezik.
 11.jpg

Fenton Tower, Észak-Berwick, Skócia

Hiába a 2 méter vastag falak - a romantika mindig is megmarad. A Fenton Tower egy gyönyörű, megerősített, 16. századi torony, amely büszke arra, hogy lenyűgöző kilátást nyújt a kelet-lothiani Firth of Forth-ra. 
Egyszer menedéket nyújtott VI. János skót királynak is, aki a lázadó hadsereg elől menekült ide. Mára 12 szobás már luxus szálládává alakították.
Az elkötelezett munkatársak kiemelkedő szolgáltatást és konyhát kínálnak egy eldugott és biztonságos környezetben amíg a két méter vastag erődített toronyban tartózkodunk. 

12.jpg

Château de Bagnols, Franciaország

A Château de Bagnols minden, amit egy kastélynak tudnia kell, egy várárokkal, felvonóhíddal és tornyokkal, keresztbe álló nyílásokkal. De ez ma már egy romantikus, ötcsillagos szálloda. A lenyűgöző belső terek modern butikhotel vonásait mutatják. A szobák remekek - mindegyik egyedi díszítéssel, régiséggel és műalkotásokkal.

13.jpg

Balfour Castle, Shapinsay, Orkney sziget, Skócia

A világ legészakibb kastélyszállodája, a Balfour kastély a tökéletes a kikapcsolódásra. Itt a tűz még kandallóban pattog, a falak díszítettek, és viktoriánus régiségekben bővelkedik. A könyvtárban több ezer több, száz éves könyvespolcokon roskadoznak a könyvek. A Lord hálószobájában egy csodálatos baldachinos ágy található, amely a Balfour család címerével van bevonva. A kastély kicsi kápolnájában még esküvőket is rendeznek, igaz szűk körben, mert mindösszesen 20 ember fér el benne. 

14.jpg

Witchery by the Castle, Edinburgh, Skócia

Bár nem szigorúan egy kastély, Witchery az edinburgh-i kastély árnyékában található, és a legromantikusabb szállást kínálja a városban.
A 16. századi épületben a lakosztályok gazdagon, gótikus stílusban vannak berendezve. A tölgyfából faragott falak falikarokkal, tükrökkel és faragványokkal díszítettek, és a díszesen festett és aranyozott mennyezetek bolyhosodnak.
A Inner Sanctum lakosztály antik baldachinos ágyat, vörös és arany falakat, valamint egy nappalit kínál, ahonnan remek kilátás nyílik a történelmi Royal Mile-re.

15.jpg

+1: Parádsasvár Kastélyszálloda

A Tripadvisor-on a magyarországi kastélyszállodák között az első helyen áll pontozás alapján.
Az uradalom a történelem folyamán többször is gazdát cserélt. Sok nemesi család, köztük a Rákócziak, Orczyk és Grassalkovichok is éltek hosszabb rövidebb ideig a birtokon. A kastélyszálló nemcsak gyönyörű épülete miatt jó választás, de változatos szolgáltatásai is a vendégek kényelmét helyezi előtérbe.

16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr4212783578

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása