A Hotelscombined ismertetése
szálláskeresés a legfelsőbb szinten

Egy utazást megtervezni általában három nagy részből áll: repülőjegy, szállás, és a programok-látnivalók összeállításából áll. Ebben a posztban a szállásfoglalásról írnék, azon belül is elsősorban a Hotelscombined oldalról.

hotelscombined-logo.jpg

Ha megvan a repülőjegyünk, általában a legégetőbb probléma a szállás. A repülőjegy vásárlása sem egyszerű, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányút – főleg ha többen együnk – de a szállással általában még több időt eltöltünk. Legtöbbször igazi kihívás, és több óránkat is leköti. Én magam is jártam már úgy, hogy órákat eltöltöttem egy-egy útnál, mire a legjobbat megtaláltam. Ebben tud nagy segítségünkre lenni a HotelsCombined.

2850c10.png

Ez tulajdonképpen egy gyűjtő oldal, mely egy helyre gyűjti össze a vezető szállásfoglaló oldalakat: pl. Booking.com, Expedia, hotelscombineds,com, venere.com, agoda, stb. Bőséges adatbázisnak köszönhetően így nem kell minden egyes szálláskereső oldalt felkutatni, hanem az alkalmazás elénk tárja az összes lehetséges opciót.

szallas_lista.jpg

A bemutató szövegek is a gyorsaságot, és az egyszerűséget emelik ki; valamin azt, hogy biztosak benne, hogy a legjobban döntünk, ha náluk foglalunk – személyes tapasztalat, hogy igaz. 

Garantáltan a legjobb ár: Nincs foglalási díj, nincs jutalék. Mi több hotelscombinedt találunk: hasonlítsa össze a legnépszerűbb utazási webhelyek ajánlatait egyetlen egyszerű kereséssel, és találja meg, amire vágyik. Hihetetlenül egyszerű –
írja a bemutató szöveg.

Az oldal felépítése nagyon egyszerű. A főoldalon beírjuk, hogy mi az úti célunk, érkezésünk napja és a távozás napja, valamint, hogy hányan megyünk. Ha nem tudjuk esetleg a pontos érkezésünket, akkor anélkül is kereshetünk. Így a mindenkori legolcsóbb árat kapjuk. Már a keresés elindításakor tudunk szűkíteni – amire később is módunk van. Pl. csillagok száma, ár, szálláshely típusa (hotelscombined, apartman, stb.) vagy értékelések alapján szűkíthetjük a listát.

kereses_1.jpg
Ezután megkapjuk a találatokat. A példa kedvéért Londont vettem alapul egy tetszőleges márciusi időpontban. (Több, mint 800.000 szálloda van regisztrálva). Kiadja a rendszer először, hogy kb. mekkora a foglalás a választott időpontban az összes londoni szállodában. Alaphelyzetben az oldal az ajánlások alapján teszi sorrendbe a találatokat. Ezt természetesen egy érintéssel átállítható az általunk preferált feltételre, olyanra, ami nekünk kedvezőbb: csillagok, ár, távolság, értékelés.
 lo1.jpg

A bal oldali menüpontban szűkíthetjük a találatokat: csillagok száma, ár – mennyit szánunk egy éjszakára, akciók, vagy felszerelések-szolgáltatások. Ezenfelül ha extra igényünk van, akkor tematikusan is kereshetünk, vagy ha van kedvenc hotelscombined láncunk, akkor azt is kipipálhatjuk, hogy csak azt adja ki a lista. (Nyilván ez várostól függ; Londonban a világ összes lánca megtalálható, de egy kisebb városban nem biztos).
 lo2.jpg

A térképes kereső már csak hab a tortán. Zoomolhatunk ki-be, és narancssárga kis pöttyel jelzi a rendszer, hogy hol helyezkedik el az adott szálloda. Sőt, ha az egeret rávisszük, akkor kiadja az árat is. Így egyből látjuk, hogy a szállodánk hol helyezkedik el (központban, vagy távolabb). Egyedüli negatívuma, ami lehet, hogy csak nekem az, hogy az egér görgőjével nem tudok zoomolni, csak a + és - gombokkal.
 terkep_1.jpg

Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző szállodát, akkor már csak pár lépés, hogy lefoglaljuk. Mindegyikről rengeteg információt kapunk. Először egy rövid leírást, ami mellett a majd 30 milliós értékelés mutatja meg, hogy mások hányasra értékelték a 10-es listán az adott helyett (valamint, hogy ezt hány értékelés átlaga). Egy-egy szállodáról rengeteg képet mutat nekünk a rendszer; összesen pedig több, mint 5 millió feltöltött fénykép vár minket. Az ajánlatokat ezután kapjuk meg, hogy melyik oldalon mennyibe kerül ugyanaz a szálloda. Nyilván itt befolyásolják még olyan tényezők, hogy milyen szobáról van szó; ezért alaposan meg kell nézni. Pl. nem olyan régen Varsóba úgy jártam, hogy a business szoba egy akció révén olcsóbb volt a booking.com-on, mint egy „sima” szoba a venere.com-on.
 talalat1.jpg

talalat2.jpg

Ha pedig megtaláltuk álmaink szálláshelyét, akkor egy érintéssel lefoglalhatjuk azt a Booking.com, vagy más foglalási rendszer segítségével. Ilyenkor a program automatikusan átirányítja a minket a foglalási oldalra, ahol elvégezhetők az utolsó lépések.

Ha nem tudunk épp dönteni, akkor sincs probléma. Ha regisztrálunk az oldalra, akkor elmenthetjük a találatokat, és nem kell elölről kezdenünk a keresgélést, hanem onnan folytatjuk, ahol épp abbahagytuk. Lehetőség van a Facebook fiókunkkal is regisztrálni. Mindenkit megnyugtatok, nem posztol az oldal az üzenő falunkra. Elég egyszer megtenni, és utána nem számít, hogy honnan használjuk a rendszert: mind az asztali gépen, mind a mobilon ugyanazt látjuk.  

Ezenfelül hírlevélre is feliratkozhatunk, ahol e-mailben küldik el a legjobb ajánlatokat.

kovetes.jpg

Az oldal nagy előnye, hogy 42 nyelven tud, és 120 pénznemben képes konvertálni – magyarul is beszél. Sőt, aki épp úton van, azok androidon, iOS-on, és windows-on is használhatják a mobil applikációt. A jó hír, hogy a mobilos applikáció ingyenesen érhető el, sőt még reklámok sem bukkannak fel a böngészés közben, így mindenkinek bátran ajánljom a szolgáltatás használatát. Biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb áron tudunk majd foglalni szállást mind itthon, mind pedig külföldön.

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr948199334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása