Útvonal

Az előző bejegyzésben leírt útikönyvek, blogok, és minden információ után nagyjából összeállt az útvonal.

 
Az út három nagyobb részre különíthető el. Az első az indonéz Jáva szigetének a bejárása lesz. Itt Jakartából indulunk, majd végig a szigeten, érintve a két leghíresebb UNESCO világörökségi helyszínt, Borobudurt és Prambanant, majd a sziget keleti felén megmásszuk a Gunung Bromo vulkánt. Innen Surabayan keresztül vissza Jakartába. Java után még Szumátra déli csücskét járjuk be hajóval. (Ld. a térképen lent).


Nagyobb térképre váltás

A második része az útnak, ami egyben a legnagyobb, és leghosszabb útvonala is lesz az utazásnak, az a délkelet ázsiai országok egy részének a bejárása. Hosszabb tervezés után maradt ki Myanmar, Thaiföld, Laos, valamint Fülöp-szigetek. Ezek majd legfeljebb egyszer egy másik út alkalmával majd.
Az útvonal a következő lett: Jakartából Kuala Lumpurba, Malajziába megyek, ahol találkozok majd az útitársammal Greggel, akit még tavaly ismertem meg Glasgow-ban egy whisky gyár látogatásának alkalmával. Onnan egy három napos dzsungel túra a program a Taman Negara erdeibe.
Malajzia után egy hétvégi kiruccanás teszünk Bruneibe, vagyis annak fővárosába, Bandar Seri Begawanba. Innen Hanoi, Vietnam fővárosa a célállomás Kuala Lumpuron keresztül. Vietnamban 10 napot leszünk, végigmegyünk északról délre, majd a Mekongon keresztül fel egészen Siem Reapig, ami már Kambodzsa. Innen Szingapúr a következő állomás, majd onnan újra Indonézia.



Ez az út harmadik része. De ezúttal Nusa Tenggara szigeteit keressük fel. Sorrendben: indonéz nyugat Timor, majd Kelet-Timor, ami a világ egyik legfiatalabb köztársasága. Innen vissza Indonéziába, Flores szigetén megyünk végig Komodóig, majd Balin pár napos pihenő után érek vissza a tervek szerint augsuztus 29-én Jakartába.


A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr626099169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása