Érdekes adatok - Malajziáról
a. Malajziában összesen 340$ költöttem. Ez napi átlagban 42,6$, ami jónak mondható, hiszen ebben van a Taman Negara utazás, az odautazás költsége, és minden egyéb.
b. Malajziában borzasztóan drága az alkohol. Közértben sincs félliteres sör három és fél amerikai dollár alatt. Az ország lakosságának többsége muszlim (sokan viszont nem), az állam azonban nem betiltja az alkoholt, hanem csak irtózatos adókkal sújtja.
c. A maláj muszlim inkább iszik sört, mint disznót eszik. Disznóval szinte csak a kínai éttermek étlapján lehet találkozni, de ezek közül is sok hirdeti magát azzal, hogy náluk minden halal (az Iszlám előírásainak megfelelő).
d. A világ országai közül az egyik legfurcsább forma Malajziának jutott. Az ország nagyobbik része Borneó szigetének északi felére esik, a kisebbik pedig Délkelet-Ázsia legdélebbi csücskére
e. Malajziában nagyon sokan és nagyon jól beszélnek angolul. Megdöbbentő módon még a helyi kínaiak is.
f. Malajziában egyszerűen mindenhol van ingyenes wifi. Jó, az erdőben nem, de egészen lepukkant buszállomásokon és a legolcsóbb szállodákban is igen
g. Malajziában a pénz főleg a kínaiak kezében koncentrálódik, az indiaiak már kevésbé szerencsések. Míg a kínai bevándorlók maguktól érkeztek és szenvedtek át magukat több generáción keresztül a klasszikus bevándorlólét lépcsőfokain, addig az indiaiakat az angolok szinte egy az egyben átemelték Indiából. Külön falvakat és iskolákat létesítettek nekik, ahol szinte izolációban nőtt fel több korosztálynyi ember. Az angolok távozásával ugyan integrálódni tudtak, de alulreprezentáltak a politikai- és érdekszervezetekben, többségük pedig szegény. Az indiai középosztály többnyire árusokból és vendéglősökből áll.
h. A maláj államfői poszt rotálódik az ország egyes tartományaiban ma is (papíron) uralkodó kilenc szultán közt


<iframesrc="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=www.alitraveling.org&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr56099149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása