Utazás az orosz vasúton
Utazás az orosz vasúton

Kezdjük az elején, amit eddig az orosz vasúttal kapcsolatban feltettek: biztonságos. Szerintem sokkal biztonságosabb, mint a magyar vasút. Köszönhetően annak, hogy a nagyobb távolsági vonatokon csak egy ajtón lehet felszállni, ahol a jegyet ellenőrzik. Ezen felül névre szóló (még az útlevél száma is rajta van). Ezáltal pontosan tudni, hogy kik utaznak a vonaton.
  img_20180803_200827.jpg

...

Akhtubinszk és a Baskunchak-tó
Akhtubinszk és a Baskunchak-tó

Volgográdból hajnalban indultam tovább Akhtubinszkba. Az Akhtuba folyó partján fekvő város 1959-ben alakult három település összeolvadásával: Vladimirovka, Petropavlovszkoje és Akhtuba. Akhtubinszkban tanult repülni Gagarin is, valamint fontos kiképző állomás, nem hiába a legtöbb emlékmű a repüléshez kötődik.  

img_20180809_065620.jpg

Akhtubinszk legfőbb nevezetessége egy 1:1 arányú MiG 23-as repülőgép , mely egy kis park bejáratánál áll. A MÍG katonai repülőgépeket ...

Volgográd, avagy Sztálingrád napjainkban
Volgográd, avagy Sztálingrád napjainkban

17 óra alatt tette meg a vonat a közel 900 km-es távolságot Szamara és Volgográd között. Útközben egyetlen nagyobb Volga menti várost, Szaratovot hagytam ki, mert különösebben sok látnivalója nincs a városnak. Volgográd a 2543. folyam kilométernél, a legújabb kori történelem egyik legjelentősebb csatájának, a második világháború sorsát megfordító nevezetes ütközetének színtere. A város, amely 1925 és 1961 között Sztálingrád nevet viselte, eredetileg ...

Szamara, az 1991-ig zárt város
Szamara, az 1991-ig zárt város

Kazanyból este indultam, hogy egy átszállással Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába érjek. Történelmi város, a középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja, melynek 1935–1991 között Kujbisev volt a neve és 1991-ig mind a külföldiek, de még az oroszok elől is zárt város volt: csak különleges engedéllyel lehetett a városba bemenni.

175570-1.jpg

Szamara környékén a Volgát különös ...

10 érdekesség Kazanyról
10 érdekesség Kazanyról

Kazany tele van kultúrával és évszázados történelemmel. Az ősi Tatár Köztársaság és Oroszország egyik legmodernebb városa, ez a dinamikus, nyüzsgő központ. Az előző posztban bemutattam a város nevezetességeit, a mostaniban pedig 10 érdekességet szedtem össze Kazanyról.

1./ Kazany idősebb Moszkvánál .

Tény, hogy Kazany nemcsak Oroszország egyik legrégebbi városa, hanem Kelet-Európában is annak számít. Körülbelül 150 évvel alapították korábban, ...

Mennyire ismered Szibériát?
Mennyire ismered Szibériát?

 

A 2018-as foci világbajnokság apropóján felidézem a 2014-es szibériai utazásomat. Annak idején 19 helyen álltam meg, ebből 15 került be a tesztbe. Ti hány várost ismertek fel? Sok sikert mindenkinek.

10+1 titkos hely, amelyeket Londonban látnod kell!
10+1 titkos hely, amelyeket Londonban látnod kell!

London lenyűgöző helyekkel van tele. Ne tévesszen meg senkit, a nagy londoni múzeumoknak és művészeti galériáknak is hatalmas rajongja vagyok, de néha mindannyiunknak szüksége van egy kis békére és csendre. Ezért legutóbbi látogatásom során alternatív londoni látnivalókat kerestem, egyfajta kincsvadászatot folytatva, hogy a kevésbé ismert, vagy az ismert látnivalók közelében megbújó ismeretlen helyeket is felfedezzem. A cikkben 10+1 ilyen helyet mutatok be.

img_20180512_100337.jpg

...
Köszöntse a májust Bükfürdőn
Köszöntse a májust Bükfürdőn

Május elsejéhez közeledve könnyű elveszni a majálisok programdzsungelében. Van azonban Magyarországon egy nemzetközileg is nagy hírnévnek örvendő fürdőváros, Bük, mely amellett, hogy a harmadik legnépszerűbb úti cél hazánkban, de a fürdőzésen kívül számtalan remek programmal és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit. Április utolsó hétvégéjén, érdemes lesz kocsiba pattani és Bükfürdőig meg sem állni. Hogy miért? Most eláruljuk!

imgp0580.JPG

...

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter