Alitraveling

Keresés

Kőről-kőre a Velencei-hegységben

2017. február 24. 23:07 - alimail

Elöljáróban annyit elárulok, hogy Orbán Imre túráit tavaly nagyon megszerettem. A túráiról tudni kell, hogy legtöbbször egyediek, új útvonalakat talál ki és a végén szép jelvényt ad. A Kőről-kőre túrasorozat idén Magyarország 8 hegyvidékében kerül megrendezésre, és ennek az első állomása volt a Velencei-hegységben. Közrejátszott az is, hogy itt még sosem túráztam, és ideje volt ezt a fehér foltot, vagy hegyet pótolni.

Hajnali fél 4-kor keltem, és 9 órára értem Sukoróra. A túra a sportpályáról indult, és 9-kor már a 308. „rajtszámot” kaptam. Ennyi indulóra Imre sem számított, így a végén egy család egy nevezési lapot kapott, hogy jusson mindenkinek.

1_22.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

1 nap Londonban

2017. február 24. 07:53 - alimail

Egy nap. Londonban. Sokan mondták, és gondolom, hogy még többen gondolták még, hogy nem vagyok normális, hogy Londonba csak egy napra megyek. Az igazság az, hogy igazuk van, mert Londonra még egy hét is kevés, ha mindent meg szeretnénk nézni. De én úgy voltam vele, hogy az egy nap az pont eggyel több, mint a semmi. A Wizz Air járatainak köszönhetően Debrecenből - a nyári menetrendben kedd, csütörtök, és szombati napokon – lehet összehozni egy egy napos londoni kiruccanást.

Tovább
1 komment

Egy nap Bergamóban

2017. február 16. 14:05 - alimail

A Wizz Air menetrendszerinti járatainak és a tavaly járatmódosításnak köszönhetően most már Debrecenből ki lehet „ugrani” egy napra az észak-olaszországi Bergamóba. A jegyek árakat érdemes böngészni, és akkor megvenni, amikor egy útra akár 2500,- Ft-ért is meg lehet venni. Természetesen mindenki annyit fizet érte, amennyit neki megér, de minél olcsóbb, annál jobb. Debrecenből szerdán és vasárnaponként lehet repülni az olasz városba, és kb. 1 óra 30 perc a repülési idő Orio al Serio repülőtérre. 

Tiszta időben, fényes nappal repültünk, így megcsodálhattuk az Alpok gyönyörű, hófödte csúcsait is. Az idő még gyorsabban „elrepül” ennek köszönhetően. Az érkezés után a Milano Bergamo repülőtér termináljába érkezünk, amely egy fapados reptér. Sok utas száll itt át, vagy innen megy be Milánó városába. Azért szokás Milano Bergamo néven említeni ezt a várost, mert nyugodtan tekinthetjük Bergamót Milánó elővárosának, valamint sok utas, aki Milánóba szeretne utazni, ezen a repülőtéren száll le.

Tovább
1 komment

Kiss Péter emléktúra a Mátrában

2017. február 14. 09:25 - alimail

Szombat hajnalban indultunk Sástóra, a lassan 4 éve elhunyt kiváló hegymászó Kiss Péter emlékére létrehozott teljesítménytúrára.

Az időjárás előrejelzés napsütést jósolt, de erre az M35-ös autópálya rácáfolt. Hatalmas ködben indultunk el, de szerencsére amikor ráfordultunk az M3-asra, a teliholdnak olyan ereje volt, hogy reflektort sem kellett használni.

Sástón verőfényes napsütés volt, és pontban 8 órakor sikerült elindulni Sástóról. Az Adrenalin Parkot a lépcsősoron keresztül hagytuk el, majd a S+ -ra fordultunk.

Tovább
Szólj hozzá!

Téli Sóút teljesítménytúra

2017. február 12. 12:14 - alimail

Február első szombatjára kitaláltam, hogy idén megcsinálom a Lipák István által szervezett és rendezett túrasorozatot.

Debrecenből viszonylag egyszerűen el lehetett jutni Tápiószelére, a túra kiinduló pontjához. Szolnokon és verőfényes napsütés volt, de ahogy közeledtünk Szele felé, egyre nagyobb ködbe mentünk bele. Sajnáltam, mert az Alföld úgy az igazi, ha messzire ellát az ember. Szelén még közel 1 km-t kellett sétálni a Művelődési házhoz. A nevezés és az indulás gyorsan ment, és pontban 8 órakor el is tudtam indulni.

De miért is sóút?

Tovább
Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu