2018. már 04.

Utazás kiállítás - 2018

írta: alimail
Utazás kiállítás - 2018

Március 1-4. között rendezték meg 41. alkalommal Magyarországon az Utazás kiállítást a Hungexpón, mely a tavalyihoz képest nagy változást szerintem nem hozott , annak ellenére, hogy látszódott és érződött, hogy a szervezők próbáltak javítani, megújulni. De hogyan is zajlott maga a rendezvény, ahol két pavilonban, több mint 25 ezer négyzetméteren állítanak ki az utazási irodák?
  img_20180303_100944.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

érdekes utazás

2018. feb 11.

Reykjavík, a világ legészakibb fővárosa

írta: alimail
Reykjavík, a világ legészakibb fővárosa

Izland igazán északi ország, ezt mindenki tudja - aki az MKeysTravel -lel ellátogat ide -, azt viszont kevesebben, hogy a tél itt kevésbé hideg, mint, mondjuk, egy osztrák síparadicsomban. A téli izlandi utazás mellett csak az egyik érv, hogy ilyenkor más időszakban nem látható természeti csodákat kínál. Izland télen egészen különleges fényviszonyokat biztosít az év képe elkészítéséhez, a hóborította táj pedig a nyáron megismerttől teljesen eltérő, nyugodtabb arcát mutatja ilyenkor.
  img_3469_1.JPG

...

Tovább Szólj hozzá

úton Izland

2018. feb 03.

Wadi Rum, a Hold völgye

írta: alimail
Wadi Rum, a Hold völgye

Jordánia legdélibb csücskében nincsenek műemlékek. Egyetlen szentély, templom, vár sem található itt. Jutalmul viszont meg lehet pihenni és teljesen átadhatjuk magunkat a természetnek: elsősorban Wadi Rum (ejtsd: vádi ramm) egyedülálló sivatagi tájának. A Wadi Rum mindenkit magával ragad, aki lelkesedik a sivatagért: egyenest a vöröses homokból meredek, sziklaormokra emlékeztető hegyek emelkednek ki. Aki látta az Arábiai Lawrence c. filmet - Végtelen, visszhang zeng benne, nem e világi ” – így jellemezte Arábiai Lawrence a sivatagi tájat - sejtheti mi vár rá, ha ellátogat Jordániába az MKeys Travel szervezésében. 
  img_20171114_134838.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

úton Izrael Jordánia

2018. jan 09.

Petra, a nabateusok ősi városa

írta: alimail
Petra, a nabateusok ősi városa

Petra egészen lenyűgöző. Petra óriási. Legszívesebben minden kis odúját felfedezném, főleg, ha mindeközben nem kell a túlélésért küzdeni a negyven fokban. Fél karom odaadnám, ha láthatnám valahogyan fénykorában ezeket az épületeket, a templomokat, a lakásokat, az utakat és fenn az áldozati helyet, vagy a kolostor mindennapjait, ahol már közeledve a záráshoz egy csésze tea erejéig leülünk megpihenni és vagy fél óráig csak bámuljuk a romokat egy árnyékos peremről. 
  16_1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

úton Jordánia

2018. jan 02.

Gyakorlati tudnivalók Izraelből Jordániába való belépéshez

írta: alimail
Gyakorlati tudnivalók Izraelből Jordániába való belépéshez

A Ryanair Budapest-Eilat járatát kihasználva terveztünk eljutni Jordániába az MKeys Travel szervezésében, amivel nem is volt addig probléma, míg a Ryanair be nem jelentette, hogy novemberben 2 hétig az ovdai repülőtér katonai akció miatt le lesz zárva, így a gépek Ovda helyett Tel Avivbe érkeztek. A Ryanair biztosított ugyan közvetlen buszjáratot, de időben ez jelentősen megnövelte az utazást.

alitraveling_eilat_aqaba_board_crossing_4.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

érdekes vízum Izrael Jordánia

2017. dec 30.

Évértékelés: 2017

írta: alimail
Évértékelés: 2017

2013 -ban, 2014 -ben és 2015 -ben már írtam 1-1 évértékelőt. Azóta eltelt egy újabb 2 év, és itt az ideje, hogy a 2017-es évet is összegezzem.

2017-ben, sorrendben, az alábbi országokat látogattam meg:

Olaszország (Narancsdobálás)
Koszovó
Kazahsztán
Liechtenstein  
Franciaország (Rodez és környéke)
Portugália (Madeira)
Egyesült Királyság (London; Newcastle, York, Durham, Nothingem)
Oroszország (Moszkva)
Jordánia
Egyesült Királyság (Newcastle, Durham, Leeds, Sheffield)

Ezek közül Koszovó, Kazahsztán, Liechtenstein és Jordánia új ország volt; a többiben már jártam korábban.

...

Tovább Szólj hozzá

érdekes túra kazahsztán értékelés liechtenstein Olaszország Oroszország Franciaország Portugália Koszovó Madeira Egyesült Királyság Jordánia

2017. dec 30.

Hosszú hétvége Moszkvában

írta: alimail
Hosszú hétvége Moszkvában

2014-ben, amikor a vonattal végig utaztam egész Oroszországon , Moszkvát – igaz szándékosan – de kihagytam. Bíztam benne, hogy lesz még lehetőségem majd visszamenni, és akkor alaposabban szétnézni. Erre egészen 2017-ig kellett várnom, hogy megtudjam, hogy miket is érdemes megnézni és kipróbálni az orosz fővárosban! Az út után Moszkva az egyik kedvenc európai városom lett. Igaz, hogy ha beszélünk oroszul, akkor könnyebb a boldogulás (sajnos én már nem tanultam az iskolában), de valahogy mégis annyira nyitott, tiszta, gyönyörű városként maradt meg bennem Moszkva, hogy bármikor visszatérnék.

1552_a8af1ae5.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

vízum úton Oroszország

2017. dec 27.

Nyugat Madeira látnivalói

írta: alimail
Nyugat Madeira látnivalói

Először Funchalt , majd a keleti és az északi részét jártuk be Madeirának, így utolsó napunkon a sziget nyugati részébe kirándultunk az MKeys Travel által szervezett úton. 

Madeira északi tengerpartja – különösen a Funchaltól nyugatra eső részek végig az északi parton – kevésbé ismertek a szigeten. Ennek az is oka volt, hogy amíg nem készült el az új alagútrendszer, addig ezeket a településeket csak nehezen lehetett megközelíteni. 

img_20171103_123836.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

úton Portugália Madeira