2017. aug 22.

Sokba kerülhet az extrém sport biztosítás nélkül!

írta: alimail
Sokba kerülhet az extrém sport biztosítás nélkül!

Mi az extrém sportok lényege? Mi késztet embereket arra, hogy az utazásuk, nyaralásuk során, vagy nap mint nap kockára tegyék az életüket? Széles a paletta, hogy milyen extrém sportok közül választhatunk: a hosszú listáról talán az ejtőernyőzés, rafting,  hegymászás és szörfözés a legismertebbek. De miért teszi ki magát valaki akár nyaralása során is önként veszélynek?   

shutterstock_262817771.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

érdekes allianz

2017. aug 15.

Bankkártyás utasbiztosítással rendelkezel?

írta: alimail
Bankkártyás utasbiztosítással rendelkezel?

Sokan döntenek úgy, hogy külföldön pihenik ki a munka fáradalmait. Aki felelősségteljesen gondolkodik, az biztosítást is köt a külföldi tartózkodás idejére.

De kell-e biztosítást kötnie egyáltalán? Egyesek nem tudják, de biztosítva lehetnek, ha van bankkártyájuk. Sok turista viszont tudja ezt, épp ezért amikor külföldre utazik, nem is köt külön biztosítást, mivel úgy gondolja, hogy a bankkártyához járó szolgáltatás elegendő lesz. Félig-meddig igazuk is van. A bankkártyák szolgáltatásai közé beépített utasbiztosítások túlnyomó többsége nyújt ugyanis valamiféle alapfedezetet.

shutterstock_15647680.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 05.

A hosszú utazás előnyei

írta: alimail
A hosszú utazás előnyei

Ismerős a mondás: 

a világ könyv; azok, akik nem utaznak, csak egy oldalt olvasnak?

Az utazás nem korlátozódhat csak arra, hogy hol lakunk, vagy amit könyvben olvasunk, mert az igazi utazás az élmények megélésében van. Az utazás minden időt és pénzt megér, mert az emlékek örökké megmaradnak. Rengeteg hely van a világ felfedezésére, ahol érdemes hosszabb időt is eltölteni pl. Ázsia, Dél-Amerika, de akár Európában is. Ázsiában két kedvenc országom van, ahol több hónapig utazhatunk: Indonézia és Vietnam. Mindkét országban rengeteg a látnivaló és a világ legkedvesebb embereivel találkozhatunk.

utasbiztositas-utazasi-irodaknak.jpg...

Tovább Szólj hozzá

érdekes allianz

2017. júl 30.

Hova érkeznél, ha átásnád magad a Föld túloldalára?

írta: alimail
Hova érkeznél, ha átásnád magad a Föld túloldalára?

Gyerekkoromban imádtam a földgömböt forgatni, és eljátszani a gondolattal, hogy a Föld két ellentétes pontja hova esik, így eljátszottam a gondolattal, hogy hova lyukadnék ki, ha leásnék a mélybe? :D

Gondolom, aki szeret utazni, vagy szereti a földrajzot, szintén eljátszott ezzel a gondolattal. 

gr85206.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 29.

A Flybe légitársaság

írta: alimail
A Flybe légitársaság

2017 májusától London Southend (SEN) repülőtere is felkerült a Budapestről közvetlenül elérhető úti célok térképére a brit Flybe légitársaság révén. London népszerűsége töretlen, csak tavaly másfél millióan utaztak ezen az útvonalon repülővel. A Flybe a brazil gyártmányú Embraer E195 típusú repülőgépekkel szállt be a London-Budapest útvonalra heti három járattal; a nyári menetrendben délutáni időpontokkal.

000015477_flybe-first_flight-5_jpg_jpg_maxi.jpg

A járatok hetente 3 alkalommal kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek. A járatokat wet-lease bérleti szerződés alapján az Ír Stobart Air teljesíti, a jegyeket viszont a Flybe értékesíti.

Az angol légitársaság Európa legnagyobb független regionális légitársasága, melyet 1979-ben alapítottak. 90 ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 26.

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása

írta: alimail
Az Allianz Útitárs utasbiztosítása

"Fedezd fel a világot úgy, ahogy te szeretnéd!”

Dübörög a nyár, mindenki a nyaralást tervezi. A vakáció közepén nagyon sokan indulnak útnak, töltenek hosszabb időt nyaralással. A legkedveltebb úti célok között vannak a közelebbi országok tengerpartjai. Ha külföldre megyünk, mindenképpen rendelkezzünk utasbiztosítással! Egy külföldi utazás során akár repülővel, akár busszal, akár autóval utazunk, út közben is felmerülhetnek problémák, történhetnek balesetek. Nyaralás közben pedig számtalan veszélyforrás is leselkedhet ránk, az apróbb kellemetlenségektől (leégés a napon, napszúrás, megcsúszás a medencénél) a nagyobb, sürgősségi beavatkozást igénylő eseményekig.

utas-biztositas.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

érdekes biztosítás allianz

2017. jún 07.

Mikor jár a kártérítés légi utazás során?

írta: alimail
Mikor jár a kártérítés légi utazás során?

A Flight Refund csapata segít, ha baj van

Az olcsó jegyek korszakát éljük, amikor szinte fillérekért elutazhatunk Európán belül bárhova a fapados járatoknak köszönhetően: de   itt az ideje a kockázatok és mellékhatások bemutatásának is. A repülés ma már mindennapos dolog és a repülőterek egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak. A légitársaságok úgy próbálják az utasokat a felhők fölé csábítani, hogy a jegyek árát igyekeznek minél lentebb, a földhöz közel tartani. A tömeg és az alacsony árak azonban sokszor káoszhoz, késésekhez, járattörlésekhez vezetnek, ezért fontos, hogy tudjuk mit kell tennünk, ha bekövetkezett a baj.

abra2.jpg

Nem árt tisztában lenni, hogy késés, járattörlés, vagy csomagkár esetén mit tehetünk, mekkora összegű kártérítésre tarthatunk igényt. ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 04.

Mendei Pünkösd túra

írta: alimail
Mendei Pünkösd túra

A TápióSZelei Természetbarátok Teljesítménytúra Kupa 4. állomását rendezték meg Pünkösd a hétvégéjén. Mivel előző hétvégén sikeresen teljesítettem a Kinizsi 100-as 100 km-es túrát (lényege, hogy 100 km-t kell gyalogolni 24 óra alatt Békásmegyertől Tatáig a Pilisen és a Gerecsén keresztül), így ezen a hétvégén a legrövidebb túrán indultam csak.

A túra Sülysápról indult, a művelődési házból. Most jártam először a településen, de nagyon tetszett. Több szobor, emlékmű is található az Árpád-kori alapítású településen. 

...

Tovább Szólj hozzá

túra tápió Magyarország

2017. máj 11.

10 kevesbe ismert görög sziget

írta: alimail
10 kevesbe ismert görög sziget

Köztudott, hogy Görögország mindig is az egyik legfelkapottabb nyaralóhely a magyarok körében. Viszonylag könnyen elérhető a szárazföld, azonban az 1300 szigetből álló ország szigeteire is érdemes ellátogatni. Ehhez nyújt segítséget a poszt, hogy az egyes szigetekre hogyan lehet eljutni. A szigetekben az a legnagyszerűbb, hogy nem csak a főszezonban, hanem szezonon kívül (szeptemberben-októberben) is jó idő van, lehet strandolni, és az árak már sokkal barátibbak. A 170 lakott szigetet lehetetlen felsorolni, így összeválogattam az általam 10 legszebbnek gondolt, de nem a legfelkapottabb szigetet, amelyeket ABC sorrendben mutatok be.  


...

Tovább Szólj hozzá

érdekes