Bankkártyás utasbiztosítással rendelkezel?

Sokan döntenek úgy, hogy külföldön pihenik ki a munka fáradalmait. Aki felelősségteljesen gondolkodik, az biztosítást is köt a külföldi tartózkodás idejére.

De kell-e biztosítást kötnie egyáltalán? Egyesek nem tudják, de biztosítva lehetnek, ha van bankkártyájuk. Sok turista viszont tudja ezt, épp ezért amikor külföldre utazik, nem is köt külön biztosítást, mivel úgy gondolja, hogy a bankkártyához járó szolgáltatás elegendő lesz. Félig-meddig igazuk is van. A bankkártyák szolgáltatásai közé beépített utasbiztosítások túlnyomó többsége nyújt ugyanis valamiféle alapfedezetet.

shutterstock_15647680.jpg

Azonban mindenkinek érdeklődnie kellene utazás előtt a bankjánál, hogy az utasbiztosítás, amelyet a kártyájához kapott/kért, mi mindenre jó, pontosan mire terjed ki a biztosítás és milyen értékhatárig. Ennek tükrében lehet ugyanis eldönteni, hogy például egy 2 hónapos amerikai körutazásra el lehet-e indulni vele, és hogy a baleset- vagy a poggyászkockázatot maximálisan fedezi-e, ha bármi gond történne.

Komolyabb baj, például autóbaleset vagy infarktus esetén általában sajnos nem elég a kártyákba épített szolgáltatás, a sürgősségi orvosi ellátás költségei ugyanis a limitek többszörösét is elérhetik.

shutterstock_456186784_1.jpg

Érdemes tájékozódni a banknál arról is, hogy hány nap külföldi tartózkodásra érvényes a kártyánkhoz tartozó biztosítás. (A legtöbb esetben ez 30 nap, de bankonként változhat). Amennyiben legfeljebb 90 napra utazunk külföldre az Allianz Útitárs BK utasbiztosítást érdemes megkötni, ami kifejezetten a bankkártyás utasbiztosításunk szolgáltatásait hivatott kiegészíteni.

A bankkártya mellé kapott biztosításunk ellenőrzésekor fontos szempont lehet még az is, hogy tervezünk-e sporttevékenységet végezni nyaraláskor. Ha igen, ellenőrizzük, hogy a bankkártyához járó biztosítás kiterjed-e erre is, és ha nem, szükség van-e kiegészítő biztosításra a teljesebb védelemért.

shutterstock_296651951.jpg

Amennyiben több értékes elektronikai eszközt – laptopot, kamerát, okos telefont – is magunkkal viszünk az útra, szinte biztosan szükségünk lesz kiegészítő poggyászbiztosításra is.

Ha esetleg a bankunktól kapott információk után továbbra is bizonytalanok vagyunk abban, hogy elegendő lesz-e baj esetén a bankkártyás biztosításunk, érdemes inkább megkötni egy „hagyományos” utasbiztosítást, amit fizethetünk akár online a bankkártyánkkal is!

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr3812748790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.08.17. 04:45:04

Jobb ha kötsz, nem kell az értelmezéssel szarakodni...

Kelly és a szexi dög 2017.08.17. 04:46:06

Jobb ha kötsz, nem kell az értelmezéssel szarakodni...

FayRodisz 2017.08.17. 07:05:49

Akinek nem fér bele két sör ára a több százezres nyaralásba azért nem kár.

agnesko 2017.08.17. 07:12:31

Én most megyek Csehországba kenutúrára. Van nekem is bankkárytás biztosításom, de megnéztem, és vadvízi evezésre nem vonatkozik, így inkább kötöttem másikat. Ezen tényleg nem érdemes spórolni.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása