A hosszú utazás előnyei

Ismerős a mondás: 

a világ könyv; azok, akik nem utaznak, csak egy oldalt olvasnak?

Az utazás nem korlátozódhat csak arra, hogy hol lakunk, vagy amit könyvben olvasunk, mert az igazi utazás az élmények megélésében van. Az utazás minden időt és pénzt megér, mert az emlékek örökké megmaradnak. Rengeteg hely van a világ felfedezésére, ahol érdemes hosszabb időt is eltölteni pl. Ázsia, Dél-Amerika, de akár Európában is. Ázsiában két kedvenc országom van, ahol több hónapig utazhatunk: Indonézia és Vietnam. Mindkét országban rengeteg a látnivaló és a világ legkedvesebb embereivel találkozhatunk.

utasbiztositas-utazasi-irodaknak.jpgEgy hosszabb utazásnak számos előnye van, amelyeket most megpróbálok összeszedni a saját élményeim alapján (a hosszú időtartam relatív: kinek mi számít hosszúnak? Egyértelmű választ nem lehet rá adni, mert ez egyéni. Én a hosszú távú utazás alatt a legalább 2-3 hónapos utazásokat értem).

Egyrészt szeretjük a kalandokat, amely az egyik fő oka annak, hogy hosszabb időre érdemes elutazni. Számos különböző élmény közül lehet választani, amikor utazunk, de egy hosszabb úton akár minden kalandba belevethetjük magunkat, hiszen van rá elég időnk. Egyesek élvezik a búvárkodást, míg mások inkább hegyet másznak, vagy olyan kalandokat is kipróbálnak, amelyeket otthon biztosan nem (pl. stoppal utaznak). Ilyenkor azonban jól jön, ha rendelkezünk biztosítással, pl. az Allianznál számos utasbiztosítás közül választhatunk.

altalanos-utasbiztositas-termek.jpg

Másrészt az utazás megváltoztathatja az életünk teljes nézetét. Egy hosszabb utazás segíthet abban, hogy újraértékeljük az életben fontos dolgokat. A napi őrlés és a saját kultúránk elhagyása után új fényben láthatjuk a világot.

Emellett utazásunk alatt új nyelveket tanulhatunk. Bár az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, amellyel bárhol megérthetjük magunkat, de mindenhol sokkal szívesebben veszik, ha az adott ország nyelvén próbálunk megszólalni. A helyiek nagyban értékelik ezt, és sokkal segítőkészebbek is.

A világ sok országot tartalmaz, és nem minden ember ugyanolyan. Utazáskor lehetőséged van arra, hogy különböző emberekkel találkozz különböző helyszíneken. Az életben az egyik legfontosabb szociális készség, amit megtanulunk, hogy hogyan lehet interakcióba lépni és kommunikálni más emberekkel, akik tőlünk különbözőek, mert más kultúrákból származnak.

280x150_01.jpg

Egy hosszú utazás javítja a kommunikációs készségeket, valamint az önbizalmat is növelheti, hiszen az ötletek és vélemények jobban megfogalmazhatók, megoszthatók és megérthetők.

Más/idegen helyen élni is érdekes lehet. Az új kultúra megtapasztalása izgalmas és egyben éltető. Új látnivalók, új ételek fogyasztása és új emberekkel való találkozása mindenkinek felébreszti az érzékeit. A különböző kultúrák megismerése is felvilágosító és oktató lehet; én pl. olyan helyeket keresek, amelyeknek a kultúrája eltér a sajátomtól. A más életekről és szokásokról való tanulás elmélyíti a magunk és világunk megértését. Tiszteletet és sok esetben alázatot tanít.

utitars-xl-termek.jpg

Olyan ingerekkel találkozol, amellyel otthon, a megszokott közegben biztos, hogy nem. Egyszerűen ki kell szakadni a komfortzónából ahhoz, hogy új dolgokkal, érzésekkel találkozz, illetve ismerkedj.

Az új barátokkal való ismerkedés is sokkal könnyebb egy hosszú út során. Útközben számos új barátot szerezhetünk. Boldogabbak és nyitottak vagyunk az új kapcsolatokra külföldön vagy külföldön élve.

Végezetül egy hosszú távú utazás sokkal pihentetőbb, mint a rövid távú utazás. Egy rövid nyaralás egy-két napja nagyszerű, de például egy egy hónapos út alatt teljesen más relaxációs szintet tapasztalsz. Még jobb, hogy az érzés hónapokig követheti magát, miután hazaértél, ugyanis bárhová is megyünk, emlékeket fogunk készíteni a kalandról, ami egy életen át tart. Újra és újra élvezhetjük az élményt, amikor visszatekintünk az utazás során elhangzott nagyszerű kalandra, vagy csak rápillantunk egy fényképre.

altalanos-utitars.jpg

Számomra nem kérdés, hogy megéri a hosszú utazás, de tény, hogy a válasz számos tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy hová utazunk, kikkel utazunk, és mennyi ideig utazunk.

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: bármilyen hosszú utazásra is készülünk, ne felejtsünk el biztosítást kötni. Ár/érték arányban az egyik legjobb választás az Allianz Útitárs XL utasbiztosítása, amelyet kifejezetten hosszabb külföldi tartózkodás esetére érdemes megkötni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz az Alitraveling Facebook oldalamhoz, ahol egy csodás utazó közösség vár rád és hasonló cikkeket olvashatsz, elképesztő fotókat és videókat és hasznos tippeket, hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj utazásaid során.

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr1612721118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása