2017. júl 29.

A Flybe légitársaság

írta: alimail
A Flybe légitársaság

2017 májusától London Southend (SEN) repülőtere is felkerült a Budapestről közvetlenül elérhető úti célok térképére a brit Flybe légitársaság révén. London népszerűsége töretlen, csak tavaly másfél millióan utaztak ezen az útvonalon repülővel. A Flybe a brazil gyártmányú Embraer E195 típusú repülőgépekkel szállt be a London-Budapest útvonalra heti három járattal; a nyári menetrendben délutáni időpontokkal.

000015477_flybe-first_flight-5_jpg_jpg_maxi.jpg

A járatok hetente 3 alkalommal kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek. A járatokat wet-lease bérleti szerződés alapján az Ír Stobart Air teljesíti, a jegyeket viszont a Flybe értékesíti.

Az angol légitársaság Európa legnagyobb független regionális légitársasága, melyet 1979-ben alapítottak. 90 járatot üzemeltet 40 repülőtérre. A Flybe bázisrepülőtere az Exeteri nemzetközi repülőtér, ám a legnagyobb központja már a Southamptoni nemzetközi repülőtéren van. Bázisai vannak szerte az Egyesült Királyságban, a Man-szigeten és a Csatorna-szigeteken.
 be-nib-bud-1a.jpg

A légitársaság flottájában keskenytörzsű ATR 72-es, Bombardier Dash 8 Q400-as, Embrarer E-175, és E-195 típusú repülőgépek találhatóak meg. A Budapestre tervezett E-195-ös repülőgépeken összesen 118 utasnak jut ülőhely. E ülőhely kapacitással ezen gép számít a legnagyobbnak a flottában.

De tudtátok, hogy a téli menetrendtől már 10:20-kor indulnak Budapestről a gépek, így délre már Londonban lehettek?

SOUTHEND - LONDON BELVÁROSA 45 PERC VONATTAL

London Southend repülőtere saját vasútállomással rendelkezik és már 45 perc alatt London belvárosába lehet érni vonattal.

LESZÁLLÁS A TEMZE TORKOLATA FELETT

London Southend Repülőtér a Temze torkolatánál fekszik, így a leszállás előtti látványért is megéri ide érkezni.

KEDVEZŐ JEGYÁRAK

A Flybe árai kedvezőek, és akár már most érdemes megvásárolni a karácsonyi repülőjegyeket.
 flybe.jpg

Néhány londoni program:

 KOKTÉL A FELHŐK FELETT:

Ha szeretitek a gyönyörű kilátást, a gourmet snackeket és a finom koktélokat, akkor látogassátok meg London tetőtéri bárjainak egyikét!

- Rumpus Room: ahol a Mondrian Hotel 12. emeletéről élvezhetitek a látványt.

- Aqua Spirit: ahol koktélozás közben napozni is tökéletesen tudtok.

- Aviary: ahonnan a Finsbury tér látványa tárul elétek.

- Sushisamba: a Heron Tower 38. emeletén található bár elképesztő látképpel.

- Aqua Shard: ahol a Shard 31. emeletén koktélozhattok.

Október 2. és 8. között pedig részt vehettek a London Cocktail Week-en!

 

HARRY POTTER STÚDIÓ TÚRA:

Ha óriási rajongók vagytok, de még nem jártatok a Harry Potter stúdióban, akkor jobb ha minél hamarabb meglátogatjátok Londonban! Film jelenetek és díszletük, jelmezek, kiállítások - bepillanthattok a Harry Potter filmek kulisszái mögé. Ne hagyjátok ki a 9 és 3/4-ik vágányt, ahol azt a mozdonyt is megnézhetitek, amely a Roxfort Expresst húzta a filmben.
 hogwartsexpress_homepage_hero.jpg

BRICK LANE PIAC:

Ha a hétvégét is Londonban töltitek, érdemes meglátogatnotok a Brick Lane bolha piacot, ahol a legmenőbb művészeket, designereket, szakácsokat és pékeket fedezhetitek fel. Ha imádjátok a bagelt, akkor pedig mindenképpen térjetek be a Brick Lane Bagel bárba, ahol egész nap friss, ízletes bageleket vehettek a klasszikustól a legkülönlegesebb hozzávalókkal elkészített finomságokig.
 ob_cb94f4_spitalfields-market.jpg

Szólj hozzá