Az Allianz Útitárs utasbiztosítása
"Fedezd fel a világot úgy, ahogy te szeretnéd!”

Dübörög a nyár, mindenki a nyaralást tervezi. A vakáció közepén nagyon sokan indulnak útnak, töltenek hosszabb időt nyaralással. A legkedveltebb úti célok között vannak a közelebbi országok tengerpartjai. Ha külföldre megyünk, mindenképpen rendelkezzünk utasbiztosítással! Egy külföldi utazás során akár repülővel, akár busszal, akár autóval utazunk, út közben is felmerülhetnek problémák, történhetnek balesetek. Nyaralás közben pedig számtalan veszélyforrás is leselkedhet ránk, az apróbb kellemetlenségektől (leégés a napon, napszúrás, megcsúszás a medencénél) a nagyobb, sürgősségi beavatkozást igénylő eseményekig.

utas-biztositas.jpg

Ami hazai környezetben nem jelent nagyobb gondot, az bizony esetenként külföldön kihívás a családnak. Betegség, baleset, rosszullét, fogfájás egy idegen országban beárnyékolhatja az egész nyaralást. A felmérések alapján a külföldre utazó magyarok egy jelentős része az utasbiztosítások megkötését nem tartja fontosnak. Mi lehet az oka? Sokan azt gondolják, hogy

  • a bankkártyához kapcsolódó biztosítás elegendő,
  • van EU kártya,
  • úgyse történik semmi, felesleges pénzkidobás.
     

Az orvosi ellátás azonban külföldön (bármerre is utazunk) meglehetősen drága (akár több millió forint is lehet, betegségtől vagy balesettől függően), sokkal inkább megéri itthon előre néhány ezer forintért biztosítást kötni, hogy egy váratlan esemény esetén a biztosító megtérítse ezeket a komoly költségeket.

Ami nekem fontos egy utasbiztosításnál

  • Legyen 24 órában elérhető ügyfélszolgálatuk, amely külföldről is hívható.
  • A biztosítás legyen érvényes baleset, túrázás, törés stb. esetén és tartalmazza a külföldi kórházi, orvosi ellátást és szükség esetén szállítson haza, halál esetén is, ha pedig hosszabb időt kell kórházban tölteni hozzátartozóm is kiutazhasson.
  • Malária, dengue láz vagy egyéb szúnyog általi betegség ne legyen kizáró tényező.
  • Legyen benne poggyászbiztosítás, főleg az elektronikai kütyükre mint pl. telefon, laptop, fényképező. Ha nincs benne, plusz pénzért legyen lehetőség megkötni, vagy kiegészíteni.
  • Ingyenes útlevélpótlás ha ellopják vagy elveszik.
  • Ha repjegyet kell törölni, vagy áttetetni betegség vagy sérülés miatt és ennek díja van, azt fizesse a biztosító.

A fentiekben segít az Allianz utasbiztosítása. Miért érdemes ezt választani? Mert az Allianz Útitárs utasbiztosítás minden esetben meg lehet kötni – akár online is pár kattintással –, legyen az egynapos program vagy hétvégi kiruccanás valamely európai országba. Az is igénybe tudja venni, aki hosszabb, akár 90 napos trópusi vagy hegyvidéki országba utazik, de az ösztöndíjasok és külföldi munkavállalók is élvezhetik az Allianz szolgáltatását, ha váratlan helyzetbe kerülnek. 

allianz1.jpg

Az Allianz munkatársai a nap 24 órájában magyar nyelven a rendelkezésedre állnak telefonon, bármikor kérhetsz tőlük segítséget: pl. felvilágosítást egészségügyi segítségnyújtásról. Nyaralás alatt történő baleset, betegség esetén elirányítanak abba a kórházba, ahol azonnali ellátást kapsz, és semmit sem kell fizetned, mert a költségeket rögtön intézi a biztosító és a kórház egymás között.

utas-repulo.jpg

A repülőúthoz kapcsolódóan több, ám szerencsére azért ritkán előforduló kellemetlenség adódhat, főleg, ha mi magunk szerveztük az utat. Járattörlés esetén nagyon fogunk örülni, ha kötöttünk biztosítást, hiszen annak birtokában sokkal könnyebb lesz mihamarabb eljutnunk eredeti célállomásunkra. Az Allianz ebben is segít: járattörlés esetén meghosszabbítják 1 nappal a biztosítást, ha a hazaérkezés másnapra csúszna.. 

utasbizt_kicsi.JPG

Szintén a repülőhöz köthető, s sajnos gyakrabban elő is fordul, hogy a repülőtéren elkeveredik a feladott csomagunk, s ott állunk ruhák és más fontos eszközeink, ne adj isten gyógyszereink nélkül. Ilyenkor a lehető leghamarabb meg kell találnunk a csomagunkat. A biztosítás nemcsak azért jó, mert megtéríti a kárunkat, hanem a kapcsolattartó segítségével az ügyintézés is sokkal gyorsabb és könnyebb lesz, főként, ha nem beszéljük olyan jól az angolt vagy a célország nyelvét. 

Az Allianz oldalán kalkulátor segítségével percek alatt kiszámíthatjuk, és meg is köthetjük a biztosításunkat, amely akár a gépjárműre is kiterjed. 

xbiztoshely_utas_png_pagespeed_ic_t3oyrbfibd.png

Köthetsz az autódra is gépjármű asszisztencia biztosítást, mely térít a helyszíni hibajavításra, tárolásra, szervizből való hazaszállításra, sőt, szállás- és bérautó költségre, valamint telefonköltségre is. Az Allianz jogvédelmi biztosítást is nyújt, amely kiterjed a gondatlanságból elkövetett szabálysértésre, bűncselekményre, személyi sérüléses balesetre is.

Az Allianz asszisztencia-szolgáltatás megszervezi a bajbajutott személy mentését, orvosi ellátását, kapcsolatot tart az orvossal, kórházzal, tolmácsol, értesíti a hozzátartozókat, , lehetővé teszi a tartósan kórházban fekvő sérült rokoni látogatását, stb. 

Az Allianz terméke ezen felül tartalmazza a beteg hazaszállítását, nem kell a sürgősségi ellátás után megszerveznie és fizetnie a hazajutását, törött lábbal és csomagokkal, esetleg nyelvtudás hiányában.


Láthatjuk, hogy az Allianz utasbiztosítása alapvetően két különféle védelmet nyújt. Egyfelől anyagi biztonságot jelent, például az említett orvosi ellátás esetén, másrészt a biztosító humán erőforrást bocsát rendelkezésünkre a szükséges ügyintézéshez.  

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása az utazás teljes árához képest elenyésző – főleg, ha online kötjük a biztosítást, akkor 10%, de ha regisztrálunk az Allianz hűségprogramba, akkor akár 25%-os kedvezményt kapunk –, ám ha véletlenül beüt valami, áldani fogjuk az eszünket, amiért megkötöttük!

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr9612563545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása