2017. jún 08.

Elindult a Budapest Asztana járat

írta: alimail
Elindult a Budapest Asztana járat

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába a mai napon, június 8-án.
    astana2.jpg

A járat indulása előtt tartott budapesti sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hosszú idő után indul újra a közvetlen légiforgalom Magyarország és Kazahsztán között, a járat megnyitását hosszú előkészítő munka előzte meg, Magyarországnak szüksége van erre a kapcsolatra.

A miniszter beszélt arról is, hogy a csütörtökön megnyíló Asztanai Világkiállításon Magyarország is képviselteti magát, a 112 ország részvételével a megújuló energiákat középpontba helyező kiállításra a szervezők 6 millió látogatót várnak.

w6-650x250-1.png

A magyar standon az elmúlt években kifejlesztett újdonságokat mutatják be, ezek közül Varga Mihály kiemelte a napelemes térburkolatokkal foglalkozó magyar startupot, a terméket egy külön pavilonban is bemutatják majd. Emellett a környezetbarát víztisztítással és geotermikus energia felhasználásával kapcsolatban is mutatnak be termékeket

maxresdefault_2.jpg
Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság jelentős részét teszi ki a külkereskedelem, ahhoz, hogy ez így is maradjon, új partnerekre van szükség.

astana1.jpg
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagyon fontos város vált elérhetővé a járat megnyitásával, amely a kapcsolatok szorosabbra fűzésében segíthet. Megjegyezte, hogy a ma 8-9 órás út a közvetlen járat megnyitásával 5 óra alá csökken.

Megemlítette azt is, hogy a budapesti repülőtéren az Európa átlagnál kétszer olyan gyorsan, 10 százalékot meghaladó ütemben nő az utasforgalom, év végére minden eddiginél magasabbra, 12 millió fölé nőhet az éves utasszám. 

A járatokat a Wizz Air hetente két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekedteti, és Airbus A320-asokkal szolgálja ki. A járatok 12:20-kor indulnak, és közel 5 órás repülés után érkeznek meg a kazah fővárosba, ahonnan 22:25-kor indulnak vissza Budapestre, ahova 23:55-kor szálnak le. Dubai után a Wizz Air-nek ez lesz a második leghosszabb útvonala. 

astana--2334218-36.jpg

A blog szerzője augusztus 6-án repül Kazahsztánba, ahol a világkiállítás mellett Kazahsztán egyéb nevezetességét is felkeresi, így érdemes lesz követni a blogot. A legfrissebb hírek a blog Facebook oldalara és Instagram oldalára kerülnek majd fel.

Fotók: MTI

Szólj hozzá