Egyre több magyar turista utazik Németországba

Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret - közölte a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója kedden Debrecenben.

debre20160411004.jpg

Czeiszing Miklós a turisztikai hivatal, a Lufthansa-csoport és a debreceni repülőtér közös rendezvényén elmondta: az összes magyar kiutazó 13 százaléka keresi fel Németországot, amely így a 14 százalékkal Ausztria után a második legkedveltebb utazási célpont.

A magyarok 36 százaléka üzleti, 26 százaléka üdülési, 37 százaléka pedig egyéb céllal utazik Németországba - tette hozzá megjegyezve, hogy a legkedveltebb három város Berlin, München és Frankfurt, a leglátogatottabb három régió pedig Bajorország, Baden-Württemberg, illetve Észak-Rajna-Vesztfália.

Czeiszing Miklós elmondta azt is, hogy a magyarok 39 százaléka a látnivalók miatt keresi fel Németország különböző területeit, míg 37 százalék a természet, 34 százalék pedig az épített környezet miatt, de sokakat vonzanak a gasztronómiai fesztiválok, köztük a híres müncheni sörfesztivál.

Czeiszing arra biztatja a cívis városiakat, hogy éljenek az egy éve indult Debrecen-München légijárat adta lehetőségekkel: „ha valaki már Münchenbe megy, érdemes a környezetet is megnézni, gyönyörű tavak vannak, nagyon közel van az Alpok. Ha valaki Münchenbe utazik, mire gondol először? A jó sörre, a weisswurstra, a csülökre, azaz a nagyon jó bajor gasztronómiára. Ha valaki ügyesen megszervezi, nagyon sok mindent lehet három nap alatt Münchenben megnézni

Az idén az 500 éves reformáció megünnepléséhez kapcsolódik számos tematikus turisztikai útvonal és rendezvény, ami után Magyarországon is élénk az érdeklődés - mutatott rá a szakember.

Antal Gábor, a Lufthansa csoport magyarországi igazgatója emlékezetett rá, hogy egy évvel korábban, tavaly áprilisban indították el a Debrecen-München járatukat, amely heti három alkalommal közlekedik a két város között. A tavaly szeptemberben módosított menetrend alapján a Debrecenből utazók a világ 88 célállomására utazhatnak tovább Münchenből, míg 93 ország bejövő utasai juthatnak el a bajor nagyvárosból Debrecenbe - ismertette az igazgató.

A Lufthansa magyarországi vezetője beszélt arról, hogy mind hivatalos, mind privát útra előszeretettel választják a járatukat az emberek. Utasaik 60 százaléka online foglal jegyet, 40 százalékuk utazási irodánál – róluk gondolják azt, hogy üzleti célból repülnek.

Antal Gábortól azt is megtudtuk, hogy a debreceni utasok 58 százaléka csak Münchenbe repül, 42 százalékuk egy átszállás után továbbmegy Európa más városába vagy a tengeren túlra. A legkedveltebb régió Észak-Amerika, Boston, New York és más városok.

main.jpg

Tamás László, a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója elmondta, Debrecenből a WizzAir és a Lufthansa menetrend szerinti járataival hat célállomásra lehet közvetlenül eljutni, a nyári turisztikai szezonban pedig további négy üdülőhelyre indítanak charter járatokat. Közölte, év végén átadják a debreceni repülőtér új indító terminálját, a szállított utasok száma pedig várhatóan eléri a 330 ezret.

Tamás meghatározónak nevezte a reptéren a Lufthansa jelenlétét, egy hálózati légitársaságról van szó ugyanis, mellyel egy átszállással Debrecenből öt kontinens érhető el a járatokkal.

Tamás László hozzátette, ez az itt lévő multinacionális vállalatoknak is nagyon fontos, hiszen az anyacégekhez egy nap alatt el lehet jutni, és persze az anyacégek vezetői is meg tudják látogatni a debreceni partnereiket. A járatfejlesztési igazgató beszélt arról, hogy az üzletemberek többet költenek, több szolgáltatást vesznek igénybe, így például sokuk bérel autót, ami az autóbérlő cégeknél generál bevételt.

airport-debrecen.jpg

A turizmus szempontjából azért fontos a járat, mert Németország egyik leggazdagabb piacával van közvetlen összeköttetésünk. Bízunk benne, hogy minél több német turista fedezi majd fel Debrecent és környékét, és persze a debrecenieknek is egy attraktív desztináció München. Meg tudják nézni a Bayern München egyik focimeccsét, vagy el tudnak jutni például az Oktoberfestre, a világ egyik legnagyobb sörfesztiváljára” – fogalmazott Tamási.

A bejegyzés trackback címe:

https://alitraveling.blog.hu/api/trackback/id/tr3812454819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Alitraveling a Facebookon

Leírás

A blog az utazásaimról szól, ahol megfordulok a világban :)
Az utóbbi időkben ez bővül a túra beszámolókkal.  

>

Alitraveling posztjai a nagyvilágból :)

TÁMOGASD AZ OLDALT:

Google translate

Látogatóim

Flag Counter

Szerzői jog

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználása csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.

E-mail: alitraveling.hu@gmail.com 

Copyright © . Minden jog fenntartva.

süti beállítások módosítása